Monday, November 5, 2012

Berani

Presiden Pas kata dia sanggup bertanding di kubu Presiden UMNO dalam PRU13 nanti jika diarahkan oleh parti. Ini nampaknya satu keberanian yang perlu ada kepada setiap pemimpin. Menang atau kalah dalam pilihanraya adalah perkara kedua.

Adakah Presiden UMNO berani cadang untuk bertanding di kawaan Presiden Pas? 

 Walaupun perkara ini mungkin sukar berlaku tetapi tidak mustahil. Yang Dipertua Agong Pas pernah bertanding dengan Presiden UMNOsatu ketika dahulu di Parlimen Kubang Pasu. Walaupun tewas dari segi undi tapi ia merupakan satu yang menarik perhatian seluruh negara.

Walaupun pertandingan antara Presiden atau ketua parti jarang berlaku di negara ini, rakyat tetap menantikan satu yang menarik seperti itu.

Yang penting sekarang, walaupun siapa yang akan bertanding dalam pilihanraya nanti, diharapkan SPR dapat menyediakan satu daftar pemilih yang telus bagi menjanjikan pemerintah negara ini dipilih oleh rakyat yang benar-benar layak mengundi.

Semoga satu suasana pilitik yang lebih telus dapat dilihat di negara ini serta rakyat dapat menjadi hakim yang bebas memilih wakil mereka ke parlimen dan DUN.

No comments:

Post a Comment