Thursday, September 30, 2010

Tahniah...

Tahniah kerana UMNO nampaknya benar-benar tak mau duit judi. Duit yang rakyat dapat masa bulan puasa dulu depa minta kutip balik. Depa siap tabung pulak tu. Memang baguih UMNO ni.

Penduduk dari Parlimen Kepala Batas itu memulangkan wang berkenaan kepada Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Penaga, Datuk Azhar Ibrahim, dalam satu majlis khas di Pusat Khidmat ADUN berkenaan di sini, semalam. Hadir sama, Ketua Penerangan UMNO Pulau Pinang, Senator Datuk Musa Sheikh Fadzir.

Mereka kesal terhadap tindakan kerajaan negeri pimpinan Ketua Menteri, Lim Guan Eng, yang menggunakan sebahagian daripada dana diterima daripada Kelab Lumba Kuda Pulau Pinang yang mengendalikan pertaruhan lumba kuda untuk diagihkan kepada rakyat.

Cuma lepas ni UMNO Pulau Pinang yang ketuanya Menteri Pertahanan kena pusing Malaysia nak kutip balik duit sumbangan daripada syarikat judi. Ahli sukan pernah menerima sumbangan Sport Toto yang hadiahnya diberikan sendiri oleh menteri terttentu. Kena minta depa bagi balik duit tu, lagi banyak bukan RM100.

Begitu juga dengan agensi yang pernah terima wang judi, kena minta balik.

Tugasan yang lebih utama, Reezal Merican kena minta kerajaan Pusat batalkan lesen judi, supaya tiada siapa lagi yang akan makan duit judi. Sanggup dia buat?

Harap dia sanggup.

No comments:

Post a Comment